Waarom is slapen belangrijk?

Je kent het gevoel wel, als je niet goed hebt geslapen ben je over het algemeen minder actief die dag. Goed slapen is namelijk de basis voor een energieke dag, goed humeur en zelfs belangrijk voor je gezondheid. Maar het is lang niet voor iedereen even makkelijk om goed, lang en gemakkelijk te slapen. Sommige mensen onderschatten het slapen. Het slapen is echter minstens zo belangrijk als een gezonde voeding en beweging. Slapen, gezonde voeding en beweging zijn de drie levensbehoeften voor een goede gezondheid. Lees snel verder waarom slapen zo belangrijk is!

Weinig slaap kan leiden tot een gewichtstoename

Uit onderzoek is gebleken dat slecht slapen een sterke correlatie heeft met gewichtstoename. Het is daarom ook een grote risicofactor voor obesitas. Hoe komt dit zal je denken? Nou omdat je slaap de activiteit van je hormonen beïnvloed. En je hormonen hebben weer invloed op onder andere je gewicht. Het is dus erg belangrijk om goed te slapen om onder andere obesitas te voorkomen.

Verlaging van productiviteit en concentratie

Slaap is belangrijk voor verschillende aspecten van de hersenen. Jouw hersenen zorgen ervoor dat je je goed kan concentreren en dat je hele lichaam in beweging is. Ook zorgen je hersenen voor het nadenken. Eigenlijk zorgen je hersenen voor alles. Jouw hersenen worden negatief beïnvloed door tekort aan slaap en zo ook de functies die jouw hersenen verzorgd. Ga dus op tijd naar bed en probeer een half uur voor het slapen gaan niet op je mobiel te zitten, tv te kijken of op je laptop te zitten. Het blauwe licht van elektronica zorgt er namelijk voor dat je actiever bent. Zorg ook voor een goed bed. Als het bed lekker en comfortabel ligt, helpt het sterk bij je slaaptoestand. Voor iedereen is een comfortabel bed anders. Neem dus een kijkje bij bijvoorbeeld Beter Bed en probeer bedden uit! Test de bedden niet te snel, neem de tijd, want je voelt pas echt of het comfortabel ligt als je een tijdje op het bed ligt.  Klik hier voor kortingen bij Beter Bed. Wie wil er nou geen korting?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *