Waarom ook jij baardolie moet kopen

Tot een aantal jaar geleden werd een baard als onverzorgd gezien. Je opa droeg een baard of die vieze man buiten die altijd op de hoek van de straat zat. Op werk in een formele omgeving was het al helemaal not done. Dat beeld lijkt de laatste jaren volledig omgekeerd te zijn. Het is mode geworden. Tegenwoordig zien baarden er glad en strak uit. Zelfs bij een bank kun je nu personeel met een baard tegenkomen. De baard is hip en vooral mannelijk.

 

Als jij een baard hebt dan ben je ook vast en zeker bekend met de kleine flesjes baardolie die overal opduiken. Zelfs voor mensen zonder baard is het geen geheim fenomeen meer. Tegenwoordig hoor je er als baardenhipster niet meer bij als jij ook niet zo flesje in je donkere bos smeert. Het is niet zo gek dat mensen gaan denken dat het puur marketing is. Pure hipstermode. Maar is dat ook zo?

 

Verzorging met Baardolie

Ten eerste is het dragen van een baard tegenwoordig geen hipstermode meer maar hoort het dragen van een baard nu helemaal thuis in onze maatschappij. Daarbij is het wel belangrijk dat een baard goed wordt verzorgd met baardverzorging. Natuurlijk wast iedereen zijn baard maar alleen wassen is niet genoeg. Wanneer je enkel je baardhaar zou wassen zal er jeuk ontstaan. Baardolie hydrateert de huid. De lichaamseigen olie gaat nameljk allemaal naar de baardharen. Je huid kan daar niet tegen produceren en zal dan uitgedroogd raken en gaan jeuken. De baardolie zal dat hele probleem oplossen. Ook zullen de baardharen door de olie zacht worden en gaan glanzen en zit er natuurlijk een lekker luchtje aan de baard.  

Wat doet een baardolie

Baardolie is niet een wondermiddel. Maar wel een noodzakelijk verzorgingsmiddel. Het is slechts een mix van verschillende voedzame oliën die de huid en haarzakjes hydrateren en jeuk, schilfers en irritatie voorkomen. Bijkomend voordeel is dat het de baard makkelijker te kammen maakt en de baard er verzorgder uitziet. De baardgroei is makkelijker onder controle te houden en maakt de baardharen zachter.  

Baardolie kopen

Welke Baardolie je dan moet kopen is vaak een kwestie van smaak. Elke baardolie heeft een eigen geur die bij iedereen weer anders in de smaak valt. Toch zijn er een paar dingen waar je op kunt letten wanneer je een kwalitatief goede baardolie wilt kopen. Het belangrijkste ingrediënt van een baardolie is Carrier olie. Kijk altijd of het grootste gedeelte van de inhoud uit dit ingrediënt bestaat (zo’n 90%). Deze olie komt in alle goede voedende verzorgingsproducten zoals conditioners, lotions en scheerzeep voor. Carrier oliën kunnen zijn:  
  • Argan olie
  • Jojoba olie
  • Kokosolie
  • Olijfolie
  • Amandelolie
  • Avocado olie
  • Hennepolie
Mocht je snel allergische reacties krijgen dan kun je naar een baardolie kijken die niet veel essentiële oliën bevat. Dit zijn vaak geurmakers en kunnen een reactie veroorzaken. Deze geuren blijven zo’n 3 uur hangen. Kijk altijd of er een label op het flesje staat met ingrediënten. Als dat er niet is zet dan het flesje weer terug in het schap. Ook zijn synthetische toevoegingen vaak geen goed teken. Je huid heeft dit niet nodig.   Wees niet bang voor een vettige huid. Het voordeel van de oliën is dat je huid enkel opneemt wat het nodig heeft.   Bestel hier direct de beste olie voor jouw baard: baardolie kopen