Zwangerschap en magnesiumbehoefte

Wist je dat er tijdens de zwangerschap een grotere behoefte ontstaat aan magnesium? Die kan tot wel 40% hoger liggen. Lees je even mee waarom het belangrijk is om voldoende magnesium op te nemen? Magnesium heeft namelijk veel meer voordelen dan je wellicht vermoedt.

Adieu zwangerschapskwaaltjes
Zwangerschap, een feest? Helaas voor velen niet. Ochtendmisselijkheid, harde buiken, rusteloze benen, kuitkrampen, stemmingswisselingen en slapeloze nachten … het zijn slechts enkele voorbeelden. Het gebruik van magnesium kan die kwaaltjes verminderen of zelfs tegengaan. Magnesium zorgt voor goed functionerende spieren en helpt bij het ontspannen van lichaamscellen, waardoor ongemakken naar de achtergrond verdwijnen.

Goed voor de gezondheid van jezelf en van je baby
Een evenwichtige magnesiumbalans komt jouw gezondheid ten goede. Het risico op hoge bloeddruk is een stuk minder en je hebt ook minder kans op zwangerschapsvergiftiging. Miskramen komen niet zo vaak voor bij vrouwen die een voldoende magnesiumgehalte hebben. Ook je baby vaart er wel bij. Wanneer een vrouw tijdens haar zwangerschap extra magnesium gebruikt, heeft de baby vaak een hoger geboortegewicht.

Ook voor na de bevalling
De grotere behoefte aan magnesium stopt niet bij de geboorte. Ook na de zwangerschap is magnesium aan te raden. De kans op een postnatale depressie vermindert er namelijk door. Zo’n depressie heeft soms een psychosociale oorzaak, maar vaak ook komt die voort uit een verstoorde balans van hormonen of slechte werking van de schildklier. En daardoor raakt de vitaminen- en mineralenhuishouding de kluts kwijt. Magnesium zorgt ervoor dat het lichaam vitaminen en mineralen kan opnemen, waardoor de jonge moeder minder kans maakt op een depressie.

Puur natuur
Je kan natuurlijk ervoor zorgen dat je tijdens je zwangerschap veel bananen, melkproducten, zilvervliesrijst, graanproducten en groene bladgroenten eet. Daar haal je een deel magnesium uit, maar helaas vaak niet voldoende. Komt daar nog bij dat veel vrouwen misselijk zijn tijdens de eerste maanden van hun zwangerschap en dat het eten daardoor op een laag pitje komt te staan. Het is dus nodig om voor extra magnesium te zorgen. Dit kan in de vorm van pillen. Maar dan krijg je misschien chemische stoffen binnen en heb je weer kans op maag- en darmklachten. Een vicieuze cirkel dus. Een veel betere optie is magnesiumolie, een natuurlijk product dat opgenomen wordt via de huid en dit heeft aanzienlijke voordelen. De dosering is persoonlijk en hangt ook af van het stadium van je zwangerschap. Wees niet bang. Het gebruik van magnesiumolie is ongevaarlijk. Je zal er niet gauw te veel van opnemen en dan nog kan het geen kwaad.