Preventieve gezondheidsproducten en gezondheidszorg, wat wordt daarmee bedoeld?

Preventieve gezondheidsproducten worden verkocht én gebruikt ter voorkoming van ziektes. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan goede voeding ter voorkoming van obesitas. Maar ook het opvolgen van (veiligheids) voorschriften kan ziektes voorkomen. Tijdens de Coronacrisis is het veiligheidsvoorschrift: houdt 1,5 meter afstand en was vaker je handen! Bij een erfelijke ziekte kan preventief worden geopereerd. Bijvoorbeeld bij borstkanker en baarmoederkanker. Dit valt allemaal onder preventieve gezondheidszorg. Daarnaast heb je nog de secundaire preventie die wordt toegepast om ziekten vroegtijdig op te sporen zoals de hielprik bij een baby. Ook het bezoek aan een consultatiebureau valt onder secundaire preventie. Het regelmatig (laten) controleren van de bloeddruk en het suikergehalte in het bloed behoren tot de secundaire preventie. De maatregelen die genomen worden nádat er een probleem is geweest heet tertiaire preventie. Denk hierbij aan het veranderen van de leefstijl na een hartinfarct. 

Zet ook jouw gezondheid op nummer één

Niet alleen voor ouderen is gezondheid belangrijk. Gezondheid is voor jonge mensen net zo belangrijk. Ook jonge mensen zijn steeds meer met hun gezondheid bezig. Gezondere voeding en meer bewegen zijn daar voorbeelden van. Voor jongere mensen geldt nog niet dat ze regelmatig naar de huisarts gaan voor controle. De meeste oudere mensen laten zich wel regelmatig controleren bij de huisarts. Of ze maken zelf gebruik van preventieve gezondheidsproducten zoals een bloeddrukmeter. Iemand met diabetes kan met een speciaal prikapparaatje de bloedglucosewaarde meten. Door dit regelmatig te doen kun je voorkomen dat klachten erger worden en contact zoeken met de huisarts. Via meetapparatuur hou je zo jouw gezondheid in de gaten. Wil jij ook zelf gaan meten en daarvoor apparatuur aanschaffen? Doe dit dan bij een specialist op het gebied van gezondheidsproducten!

Preventieve gezondheidsproducten helpen bij het zo lang mogelijk thuis kunnen wonen

Preventieve gezondheidsproducten zijn niet alleen apparaten waarmee je de bloeddruk of de suikerspiegel kunt meten. Ook thermometers en bijvoorbeeld sleeptrackers behoren tot de groep preventieve gezondheidsmiddelen. Met een sleeptracker kun je meten hoeveel je slaapt én hoe je slaapt. Daarnaast behoren tot de groep preventieve middelen ook middelen bedoeld om langer zelfstandig te kunnen functioneren zoals een wandelstok, rollator of een antislip fles- of pot opener. Speciale scharen om teennagels te kunnen knippen of een douchestoel. Brillen (voor lezen én voor veraf te zien) en gehoortoestellen behoren ook tot de categorie preventieve gezondheidsproducten. Wil je meer weten over één van deze gezondheidsproducten dan kun je daarvoor het beste contact opnemen met een specialis. Je krijgt dan altijd de meest uitgebreide informatie én het beste advies. 

Zorg goed voor jezelf zeker in deze tijd

Zeker in deze onrustige tijd van Corona en zorgen over het COVID-19 virus is het belangrijk om goed voor jezelf en je naasten te zorgen. Houdt afstand, draag een mondkapje in het OV en was zo vaak mogelijk je handen. Onder preventieve gezondheidsproducten vallen dan ook de mondkapjes, de hygiënische hand gel maar ook de zuurstof- en saturatiemeter waarmee je eenvoudig zelf thuis het zuurstofgehalte in het bloed meet. Zeker voor deze gezondheidsproducten geldt dat goede informatie belangrijk is. 

Koop preventieve gezondheidsproducten bij voorkeur bij een specialist op dit gebied zoals Care Delta