Zo kies je de AED training voor jou

Het kan voorkomen dat er op het werk iets ernstigs gebeurt, zoals een collega die een hartaanval krijgt en gereanimeerd dient te worden. In zo’n situatie is het van groot belang dat medewerkers weten hoe ze moeten handelen. Het volgen van een AED training kan hierbij helpen. Maar waar dien je op te letten als je zo’n cursus wilt volgen? In deze blog geven wij jou vijf tips.

Zoek een gediplomeerde AED training

Het is belangrijk om een cursus bij een gediplomeerde instantie te volgen. Zo weet je zeker dat je een goede vaardigheden opdoet en volgens een goede richtlijnen leert reanimeren. Een cursus bij een goede instantie biedt vaak ook de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen.

Zoek een cursus die bij jou past

Er zijn verschillende soorten reanimatiecursussen, zoals een basis- of uitgebreide cursus. Het is belangrijk om te kiezen voor een cursus die past bij jouw wensen en behoeften. Denk hierbij aan het niveau van de cursus en welke vaardigheden je wilt leren.

Maak tijd vrij in je agenda

Een cursus volgen kost tijd, dus het is belangrijk om ruimte maken in je agenda. De meeste reanimatiecursussen duren niet langer dan een dagdeel, maar het is belangrijk om hiervoor tijd vrij te maken. Plan de cursus dus niet tijdens drukke werkzaamheden of afspraken.

Oefen na de cursus

Het volgen van de cursus is één, maar het behouden van de vaardigheden is minstens zo belangrijk. Oefen daarom regelmatig na de cursus. Bijvoorbeeld tijdens EHBO-oefeningen die op het werk georganiseerd worden. Zo blijf je bekend met de vaardigheden en voel je je zekerder als er iets ernstigs gebeurt.

Hou rekening met veranderingen

Richtlijnen voor reanimatie kunnen veranderen en het is dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden. Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Bijvoorbeeld door regelmatig een vervolgcursus te volgen of nieuwsberichten over reanimatie te volgen.

Samenvatting

Het volgen van een reanimatiecursus kan voor medewerkers van groot belang zijn. Of het nu gaat om het redden van een collega op het werk of in de privésfeer. Door het volgen van een goede cursus bij een gediplomeerde instantie en het maken van tijd in de agenda zorg je voor de juiste voorbereiding. Hou vervolgens de vaardigheden bij door regelmatig te oefenen en blijf op de hoogte van veranderingen in de richtlijnen. Zo ben je altijd goed voorbereid en kun je in noodgevallen op een juiste manier handelen.

Bron: AED professionals