Ondersteuning lichaamsreiniging

Op het moment dat er gekozen wordt voor het ontgiften, of ontslakken van het lichaam, kan men optioneel kiezen voor diverse methoden. Zo is er de sapkuur, waarbij men uitsluitend gedurende enkele dagen, of een week, vooral op sappen leeft. Het voordeel hiervan is dat er daadwerkelijk een reiniging plaatsvindt, die minder snel voorkomt bij een traditioneel dieet.

Doel

Welk doel heeft men voor ogen? Gaat het om lichaamsgewichtsverlies, of is het beoogde doel ‘ontslakken’? In het laatste geval is een klysma (darmspoeling) een zeer effectieve methode. De darmen worden tijdens deze spoeling geheel gereinigd. Hierbij schijnen soms kleine deeltjes of zelfs ‘voorwerpjes’ uit de darmen te komen, die zich al reeds langere tijd schuilhielden in de darmen. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar Youtube, waar tal van actieve voorbeelden te zien zijn van een klysma-behandeling. Een van de allerbekendste is toch wel de klysma behandeling van Patty Brard. Bekijk de video voor meer informatie.

 

Reiniging lichaam

Het lichaam reinigen doe je door een gezonde levenswijze te hanteren; veel water drinken (nooit ’te’ veel overigens, denk aan 1 tot 1,5 liter per dag, afhankelijk van je grootte en gewicht). Veel vezelrijk vers fruit en groenten eten. Daarnaast kan een detox kuurtje eveneens bijdrage aan de afvoer van overtollige afvalstoffen.