3 tips om verantwoord af te vallen

Gewicht verliezen op een verantwoorde manier is voor veel mensen vandaag de dag een issue. Afvallen is vaak wel haalbaar door gewoon veel eten en calorierijke dranken te laten staan, en natuurlijk meer te bewegen. Maar hoe je op een verantwoorde manier kunt afvallen, gezond en zonder dat je lichaam een fysieke klap krijgt, is lastiger. We hebben drie goede tips voor je die je helpen om op een gezonde en verantwoorde manier gewicht te verliezen. Gezond afvallen is namelijk niet zo ingewikkeld als het lijkt. 

1. Gezond afvallen begint met voldoende bewegen

Het klinkt als een cliché, maar is daarom nog niet minder waar: op een gezonde manier afvallen begint met meer bewegen en ontspannen. Door je levensstijl op dit punt eens kritisch onder de loep te nemen en aan te passen, kun je sneller, verantwoord en op een slimme manier extra gewicht kwijtraken. Maar hoeveel moet je (extra) bewegen als je wilt afvallen? Voedingsexperts en sportspecialisten wijzen erop dat je gemiddeld per dag 60 minuten matig tot intensief dient te sporten om voldoende lichaamsbeweging te halen. Wandelen, fietsen, fitness en zwemmen zijn goede manieren om veel extra calorieën te verbranden en dus aanraders voor wie gewicht wil kwijtraken. Een tip: zorg ervoor dat je bij wandelen of fietsen minstens 45 minuten achter elkaar actief bent. Na een half uur tot drie kwartier bewegen schakelt je lichaam namelijk qua verbranding een tandje bij en verlies je sneller en meer gewicht!

2. Maak gebruik van een goed hulpmiddel 

Verantwoord afvallen hoef je tegenwoordig gelukkig niet meer alleen te doen. Zo kun je gebruikmaken van diverse hulpmiddelen. Dat kan een beautysalon, diëtiste of gewichtsdeskundige die je ondersteunt en nuttige tips geeft om sneller af te vallen en, dat is cruciaal, je helpt om goed op gewicht te blijven. Naast deze hulp van een specialist kun je ook gebruikmaken van speciale shakes, voedingsproducten en diëten om het afvallen op een verantwoorde wijze vorm te geven.

3. Zorg voor een gevarieerd en gezond menu

Door gevarieerd en gezond te eten kun je ook efficiënt afvallen. Een richtlijn die je kunt gebruiken als leidraad om voldoende gevarieerd te eten, is de bekende Schijf van Vijf. Deze schijf bestaat uit vijf voedingsgroepen die zorgt voor een goede en verantwoorde mix van soorten voedsel, zoals fruit, zuivel, graanproducten en vlees. Een tip is om qua groente en fruit regelmatig van kleur te wisselen. Zo nu en dan groen (peren, appels, bonen) en dan weer rode vruchten (aardbeien, paprika, rode appels) houdt de afwisseling erin!

Bron: La peau Satin