Er is verslavingszorg!

Denk je dat je zelf een verslaving hebt of maak je je zorgen om een vriend(in), partner, kind of familielid? Dan kan je hulp krijgen! 

Zorg op maat 

Heb je zelf een verslaving? Probeer dan zo snel mogelijk maatregelen te nemen. Het liefst door je te laten behandelen bij een verslavingszorg organisatie. Het is gebleken dat je enkel met goede verslavingszorg van je verslaving af kunt komen, tenzij je zelf ontzettend veel doorzettingsvermogen en motivatie hebt. Maar laten we eerlijk zijn, dit gebeurt zelden. 

Verslavingszorg heeft enkel en alleen zin als je jezelf ertoe zet om ervan af te komen. Je moet accepteren dat je verslaafd bent! Doe je dat niet? Dan kom je lastig van jouw verslaving af. Je hoeft je niet te schamen want zo’n organisatie wil jou juist graag helpen en je leven weer op orde krijgen.

Dierbare verslaafd

Is een van jou dierbare verslaafd? Heb je al veel geprobeerd maar helpt dit niet? Hoe ongewenst het ook is, jij hebt heel weinig tot geen invloed op het gedrag van de verslaafde. Verslavingszorg organisaties kunnen jou dierbare misschien dat laatste zetje geven. Ze zijn ervaren, deskundig en professioneel, dit heeft een verslaafde nodig. Het is al moeilijk genoeg om toe te geven dat hij/zij verslaafd is. Ga samen met de verslaafde in gesprek en maak het bespreekbaar. Dit kan het duwtje zijn tot een verandering van zijn en indirect ook jouw leven! 

Behandelsplannen 

Er zijn twee soorten behandelingsplannen, ambulante zorg en intramurale zorg. Samen met de verslaving choach wordt er aan de hand van gesprekken bekeken welke methode wordt toegepast. Wil je meer informatie over zorgorganisaties? Kijk bijvoorbeeld bij CACN-verslavingszorg.