Zo kan je heerlijk sporten in je eigen tuin

De tuin is niet alleen een plek om heerlijk van de zon te genieten, maar ook een plek waar je flink aan het werk kan. In tegenstelling tot jezelf naar de sportschool slepen, kan je ook prima je dagelijkse oefeningen in de tuin doen. Wat heb je nodig om te kunnen sporten in de tuin?

Sportaccessoires

Afhankelijk van de sport die je wil gaan beoefenen, heb je wel een aantal accessoires nodig. Als je gaat fitnessen, zou je een aantal dumbells kunnen aanschaffen. Wanneer je een HIIT gaat doen, kan een springtouw handig zijn. Ben je meer van de yoga, kies dan voor een matje. Zorg er in ieder geval voor dat je voordat je begint met sporten alles klaarlegt in de tuin. Zo kan je meteen aan de slag en word je niet afgeleid tijdens het trainen.

Goede sportschoenen

Wanneer je gaat sporten, is het belangrijk om goed schoeisel te dragen. Dit verlaagt namelijk de kans op blessures, en zorgt er ook nog eens voor dat je harder kunt trainen. Laat je adviseren in een winkel, of bestel online een gerenommeerd merk zodat je zeker weet dat je de juiste schoenen koopt.

De juiste ondergrond om te sporten

Veel tuinen zijn bestraat. Dit is voor de meeste sporten niet zo geschikt. Tegels zorgen er immers voor dat je weinig grip hebt op de grond. Daarnaast kan het nogal ongemakkelijk zijn om op de tegels te gaan liggen.

Je zou er daarom voor kunnen kiezen om een speelgazon aan te leggen. Je kunt graszoden kiezen die speciaal gemaakt zijn voor sportgras. Dit is een speciaal type gras, dat snel groeit en waar op bewogen kan worden. Een bijkomend voordeel is dat dit type gras goed bestand is tegen hitte en droogte. Het vereist daardoor niet zoveel aandacht en is gemakkelijk te onderhouden.

Naast dat sportgras prettiger is om op te trainen, zorgt het gras er ook nog eens voor dat je na het sporten een heerlijk plekje hebt om even uit te puffen.

Zorg dat je vooraf weet wat je gaat doen

Bij het sporten in de tuin is het nogal verleidelijk om na een paar minuten gewoon weer naar binnen te gaan. Voordat je gaat sporten is het dus essentieel dat je een plan of schema maakt met wat je allemaal moet doen. Dit kan van alles zijn. Zo kan je bijvoorbeeld beginnen met een dynamische stretch, vervolgens wat krachttraining doen en eindigen op een matje of op het gras voor wat yoga. Het is handig om je schema uit te schrijven op papier of op je telefoon, zodat je het gedurende de work-out ook nog bij de hand hebt.