Wat is een personal coach?

Personal coach is de specialist in menselijke ontwikkeling die mensen helpt om doelen te definiëren, waardoor ze hun vaardigheden, gaven, talenten en capaciteiten beter leren kennen, zodat ze in een overgangsfase alle belangrijke en relevante aspecten voor hun leven in overweging kunnen nemen.

Het werk van de personal coach is om iemand te helpen weer in contact te komen met zijn essentie en controle te krijgen over de zaken waaraan hij moet werken om naar het volgende niveau in zijn leven te gaan.

De coach moet ertoe bijdragen dat een individu attitudes en vaardigheden ontwikkelt, nieuwe ideeën genereert, mogelijkheden schept, nieuwe wegen ontdekt en nieuwe connecties vindt, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.

Wat is Personal Coaching?

Personal Coaching is een methodologie die steeds meer wordt gebruikt door mensen die persoonlijke doelen en doelstellingen willen bepalen. Het kan elk individu ook helpen om zijn zwakke punten te begrijpen, zijn sterke punten te versterken en de resultaten in zijn persoonlijk leven te vergroten.

Het coachingsproces is een uitstekende methodologie die de cliënt in staat stelt stress te beheersen, tijd te beheren, problemen op te lossen, rijp te zijn in het nemen van beslissingen en andere instrumenten die gericht zijn op persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Wat is het doel van Personal Coaching?

Het doel van Personal Coaching is om individuen te helpen op een systemische manier te denken, zichzelf beter te begrijpen en doelstellingen te herdefiniëren in overeenstemming met hun persoonlijke waarden en levensdoel. En, vanaf dan, zorgen voor de zelfkennis en de ontwikkeling van de mens, in zijn verschillende dimensies.

De nadruk van het werk ligt op persoonlijke transformatie door de ontwikkeling van zelfkennis, leiderschap en emotionele intelligentie, die mensen in staat stelt hun gedrag en gedrag te herzien. Het is een dialoog die aanleiding geeft tot een nieuwe manier van denken en handelen.

Dit proces stelt het individu in staat zich te verbinden met zijn interne hulpbronnen en zijn vermogen om in te grijpen en zijn persoonlijke motivatie te ontwikkelen, waardoor hij welzijn en een grotere efficiëntie bereikt om de nodige resultaten te bereiken.

Waarom deelnemen aan een Personal Coaching traject?

Met de hulp van een Personal Coach is het mogelijk om bewuster keuzes te maken en assertiever beslissingen te nemen, zowel in je persoonlijke als professionele leven. Dit is waarom deze methode zo gewild is bij mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor hun resultaten.

Een van de grote voordelen van het doorlopen van een coachingsproces is de persoon te helpen uit zijn comfortzone te stappen, verantwoordelijkheid te nemen voor zijn leven, naast het helpen ongewenst gedrag te veranderen en zich bewust te worden van zijn evolutieproces.

Tijdens de coachingsessies wordt ook rekening gehouden met emotionele intelligentie, met een uiterst belangrijk punt dat kennis vereist, namelijk de techniek van de professional die een coachingsproces leidt.

Daarom is de professional die als coach optreedt iemand die tot doel heeft een individu in staat te stellen, zijn volledige potentieel naar boven te halen en je daardoor in staat te stellen een welvarender, gelukkiger en meer vervuld leven te leiden.