Waarom is kerst goed voor je gezondheid?

Kerstmis is een tijd van het jaar vol vreugde en geluk. Deze feestmaand wordt wereldwijd gevierd. Je kunt je huis versieren met kerstbomen en lichtjes om een ​​vrolijke sfeer te creëren. Het is een tijd waarin mensen zich gelukkig voelen en genieten van de viering met hun familieleden, vrienden en geliefden. Je kunt samenkomen met al je gezinsleden. Daarna mag je meezingen en samen dineren. Kerst vieren maakt je niet alleen gelukkig, maar ook gezond. Je zult misschien verrast zijn door deze verklaring. Hier zijn verschillende gezondheidsvoordelen van het vieren van Kerstmis.

man carrying girl

Zingen is goed voor je longen

Als je Kerstmis viert, zing je altijd mee. Dat zingen helpt bij het opruimen van het slijm uit de luchtwegen. Tijdens de kerstperiode zing je kerstliederen die je longfunctie helpen verbeteren en je gezond houden in deze feestelijke tijd. Bij sommige kerstliedjes moet je springen en in de handen klappen, wat goed is voor de gezondheid van het hart. Als je niet wilt zingen, probeer dan in plaats daarvan te dansen. Als Kerstmis komt, moet je je huis versieren met kerstverlichting. Zo zullen alle gasten versteld staan ​​van de uitstraling van je woning.

Het hormoon oxytocine komt vrij

Cadeaus zijn een van de leukste dingen van Kerstmis. Als we geschenken ontvangen, voelen we ons geliefd en gewaardeerd door anderen, vooral als ze afkomstig zijn van mensen van wie we het meest houden in deze wereld. Door cadeaus te krijgen komt het hormoon oxytocine vrij waardoor je je gelukkig voelt en stress direct vermindert. Oxytocine is een hormoon dat wordt uitgescheiden door de hypofyse en dat de binding tussen moeder en kind bevordert tijdens de bevalling. Dit hormoon helpt ook om stress te verminderen en verbetert ons immuunsysteem. Het geeft je een gevoel van verbondenheid waardoor je je goed voelt over jezelf en je leven in het algemeen.

Samenkomen zorgt voor geluk en minder stress

Kerstmis wordt geassocieerd met vieringen waar mensen samenkomen met familieleden of vrienden en samen genieten van eten en drinken. Dit zou een reden kunnen zijn waarom er rond deze tijd van het jaar meer sociale interactie is in vergelijking met andere tijden waarin mensen eerder alleen thuis blijven. Het is aangetoond dat sociale interactie helpt om het stressniveau te verlagen en de stemming te verbeteren, wat kan leiden tot een betere lichamelijke gezondheid in het algemeen. Aangezien je het druk hebt met werken, kom je misschien zelden samen met je familie en verwanten. Met Kerstmis kun je veel tijd doorbrengen met de mensen van wie je houdt. Dit zal alle verdriet en stress elimineren.

Gezond eten is goed voor je gezondheid

De meeste huishoudens bereiden hun eigen maaltijden met Kerstmis. Zo eet je gezond en voedzaam. Je mag meer groenten en fruit eten. Kies mager vlees zoals kalkoenfilet in plaats van rundvlees of varkensvlees omdat ze minder vet bevatten. Met Kerstmis eet je samen met je grote familie. Sommige onderzoeken stellen dat samen eten obesitas kan verminderen. Daarnaast kun je meer aandacht besteden aan het voedsel dat je eet. Dit kan leiden tot een gelukkiger geest. Interactie met andere mensen tijdens de maaltijd is ook goed voor je gezondheid.