Welke soorten rouwstukken zijn er?

rouwstukken

Is het helaas zover dat je te maken krijgt met een dierbare vriend, vriendin of familielid die is overleden? Dan is dat heel erg verdrietig en naar! Echter wil je diegene wel een mooi en eervol afscheid geven tijdens de begrafenis of crematie. Bloemen vormen een groot deel daarvan, maar wat voor soorten rouwstukken zijn er en hoe regel je het zo dat diegene een mooi en respectvol eerbetoon krijgt met bijpassende bloemstukken die kenmerkend waren voor die persoon. Hieronder meer informatie over de soorten rouwstukken waar je uit kunt kiezen voor een dienst, begrafenis of crematie.

Rouwkransen

Een grote, mooie rouwkrans bestaat vaak uit veel groen materiaal, zoals bladeren en groen materiaal als basis. Vervolgens kan er naar wens gekozen worden voor bloemen die in de krans gestoken worden, zodat er een mooi (kleurrijk) geheel ontstaat wat tegen de kist of op een standaard tijdens de dienst neergezet kan worden. Naar wens kan er ook nog een stoffen lint aan bevestigd worden met een tekst naar keuze. 

Biedermeier

Een biedermeier is vaak kleurrijk en is opgemaakt als een halve bol vol met bloemen. Vaak wordt dit opvallende rouwstuk gebruikt op de kist of voor de kist gelegd. Hield de overledene veel van rozen? Dan kan er een biedermeier gemaakt worden vol met kleurrijke rozen, zodat de persoon precies het mooie afscheid krijgt wat diegene heeft verdiend. 

Rouwdruppel

Een rouwdruppel is, zoals de naam het al zegt, een rouwstuk in de vorm van een druppel vol met bloemen. Je kunt hierbij kiezen voor ingetogen bloemen in een ingetogen kleur, zoals wit, maar ook juist een fleurig geheel met diverse soorten bloemen en kleuren. Was die persoon erg liefdevol en passioneel? Dan kun je de soort bloem en de kleur met bijbehorende betekenis daarbij uitzoeken om de overledene op een ultieme manier te eren. 

Rouwboeket

Een rouwboeket kan een roos zijn voor iedereen die een dienst, begrafenis of crematie bezoekt, maar kan ook één of meerdere rouwboeketten zijn die rondom of op de kist liggen. Je kunt eenvoudig een prachtig rouwstuk bestellen via Rouwboeket.nl. Zij zijn gespecialiseerd in het maken van rouwstukken.