Verbeter je gezondheid met een Finse sauna

Heb je lekker gesport en ga je direct door naar huis? Niet doen! Als je sportschool een sauna heeft, maak er dan gebruik van. Want wist je dat een sauna heel veel voordelen heeft voor je gezondheid? In dit artikel lees je alle voordelen van een bezoekje aan de sauna.

Voordelen van de sauna na het sporten

Als je hebt gesport dan stroomt het bloed sneller door je lichaam en is je hartslag hoog. Je hebt gezweet en je spieren staan op spanning. Een goede cooling-down is daarom van groot belang. Loop nooit zomaar na je laatste oefening door naar de kleedkamer, maar zorg er altijd voor dat je nog even uitloopt of wat stretchoefeningen doet.

Maar wil je nu echt optimaal profiteren van je sportsessie? Breng dat na het sporten een bezoekje aan de sauna (als je sportschool dit aanbiedt). Het is erg goed voor de bloedsomloop en vermindert de spierpijn. Veel mensen slaan de sauna over, omdat het voelt als iets dat veel tijd in beslag neemt. Maar dit lijkt maar zo. Om het gewenste profijt eruit te halen is een bezoekje van vijftien minuten al meer dan genoeg. Na vijftien minuten stroomt het bloed weer goed door je lichaam heen en komen je spieren tot rust. Zeg maar dag tegen de spierpijn!

Verschillende soorten sauna’s

Je hebt vaak keuze uit verschillende soorten sauna’s. Als je niet kunt kiezen en te weinig tijd hebt om ze allemaal uit te proberen. Is het goed om je van tevoren even in te lezen. Zo heb je bij veel sauna’s een infrarood sauna. Dit is een echte aanrader voor de spieren. Daarnaast heb je ook nog de Finse sauna. Deze is lekker heet en brengt veel voordelen teweeg als het gaat om je gezondheid en het werkt ontstekingsremmend.

Oftewel een bezoekje aan de sauna na het sporten kan zeker geen kwaad. Het zal je gezondheid alleen maar ten goede komen!