Zorgverzekering vergelijken: wat is een collectieve verzekering?

Bij het afsluiten van een zorgverzekering kun je een individuele zorgverzekering nemen, maar kun je er ook voor kiezen een collectieve verzekering af te sluiten. Veel mensen hebben de term ‘collectieve verzekering’ wel eens gehoord, maar weten niet precies wat deze term inhoudt. Hoor jij ook bij deze groep? Lees dan meer over de collectieve verzekering op deze pagina.

De collectieve verzekering: een korte introductie

Een collectieve verzekering wordt aangeboden door bepaalde werkgevers. Niet alle werkgevers bieden een collectieve verzekering aan, maar veel grote bedrijven doen dit wel. Een collectieve verzekering kan ook aangeboden worden door een ledenorganisatie.

Als jouw werkgever of ledenorganisatie een collectieve verzekering aanbiedt, zijn er afspraken gemaakt met de zorgverzekeraar. Door deze afspraken kan iedere werknemer of ieder lid van de organisatie zich met korting verzekeren. Eigenlijk krijg je een soort groepskorting als je een collectieve verzekering afsluit.

Waarom een collectieve verzekering?

Door een collectieve verzekering af te sluiten, kun je geld besparen. Je krijgt in dit geval namelijk korting op jouw zorgverzekering, vaak van enkele procenten. Dit lijkt niet zo veel, maar op jaarbasis bespaar je veel geld met een collectieve verzekering.

Een collectieve verzekering afsluiten

Er zijn verschillende manieren om een collectieve verzekering af te sluiten. Ten eerste kun je dit zelf doen. Dit doe je door zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken, op deze manier de beste collectieve verzekering te vinden en deze direct online af te sluiten door jouw gegevens in te vullen. Daarnaast kan jouw collectieve verzekering ook worden afgesloten door jouw werkgever of ledenorganisatie, ofwel de partij die de verzekering aanbiedt. Of jouw werkgever of ledenorganisatie dit ook voor jou kan doen, kun je achterhalen door meer informatie over de collectieve verzekering op te vragen.

Kijk voor de goedkoopste zorgverzekering op Vergelijkdezorgverzekeringen.nl