Tips tegen een winterdepressie

Veel mensen geven de voorkeur aan de zomer in plaats van de winter. Bij sommige mennen gaat het zelfs zo ver dat ze een echte winterdepressie hebben. Vandaag geven we twee tips, die verder gaan dan: “koop een daglichtlamp”, die helpen bij een winterdepressie.

Plan iets om naar uit te kijken

Misschien is de eenvoudigste en meest effectieve manier om jezelf uit je winterdepressie te halen, iets te plannen om naar uit te kijken. Bel een oude vriend voor de lunch, organiseer een feestje of plan een weekendje weg. Als u altijd al een bepaalde hobby wilde proberen, is dit een uitstekend moment om aan de slag te gaan. Het blijkt dat doelgerichte activiteiten zoals breien, naaien, houtbewerking, knutselen en huisreparatie je geest kunnen richten op het verbeteren van mentaal welzijn. Uit één studie bleek dat meer dan 80% van de breisters met een depressie zich gelukkiger voelen wanneer ze breien als gevolg van een verhoging van hun dopaminegehalte.

Vreemd genoeg is vastgesteld dat mensen die reizen daadwerkelijk meer geluk ervaren door het verheugen op de reis dan door de reis zelf. Dus als je moet wachten tot het voorjaar of de zomer om je reis daadwerkelijk te maken, krijg je nu nog steeds een geluksbevordering vanaf de boeking.

Kruis een item van je “to do list”

Is er een project of taak die je hebt uitgesteld? Voeg het eerst toe aan je takenlijst. Maak je geen zorgen over de grootte van de taak. Zelfs een taak zo klein als het opruimen van uw rommellade komt in aanmerking. Nadat u het hebt gedaan, kruist u het van uw lijst af. Het bereiken van een doel, groot, of klein, zorgt voor een uitbarsting van dopamine, de chemische stof achter de motivatie. Lage dopamine is gekoppeld aan apathie, verveling en algemeen gebrek aan levensvreugde – alle voorkomende symptomen van winterblues.