Gezond slank met Paleo dieet

Ben je op zoek naar een leuke en gezonde manier om gewicht te verliezen? Ontdek het Paleo dieet. Met dit dieet kan je op een gezonde manier kilo’s verliezen.
Bij het Paleo dieet, eet je alleen maar producten die de jagers en verzamelaars ook aten vroeger. Denk hierbij aan vlees, vis, eieren, groenten, fruit en af en toe wat noten en zaden.

Gratis Paleo recepten

Wil jij graag beginnen aan het Paleo dieet, maar heb je geen flauw idee hoe deze gerechten nou eigenlijk in elkaar zitten of wat je nu kan maken als lunch? Gelukkig zijn er meer dan genoeg leuke en lekkere Paleo recepten op het internet te vinden. Van ontbijt met ei en spek tot aan en luxe Paleo kip pad thai uit de Crock-Pot. Verdiep je eens in de vele mogelijkheden en sla snel aan het kokkerellen.

Hoe is Paleo ontstaan?

Het Paleo dieet, ook wel jager-verzamelaar dieet wordt genoemd, is gebaseerd op hetgeen wat onze voorouders aten in een periode van 2,5 miljoen tot 10.000 jaar geleden.
Het Paleo dieet bestaat vooral uit vis, vlees van grazers, fruit, groenten en noten. Het bevat geen granen, peulvruchten, zuivel, geraffineerde suiker of verwerkte oliën. Er wordt gedacht dat men sinds de landbouwrevolutie genetisch niet veel is veranderd en dat het ideale dieet dus lijkt op die van onze voorouders.

Paleo dieet is een levensstijl

Voor sommigen is het Paleo dieet niet alleen maar een dieet, maar echt een levensstijl. Mensen met een Paleo lifestyle houden zich strikt aan de voedingsprincipes van het Paleo dieet. Dit betekent dat eigenlijk alleen de volgende dingen worden gegeten: vlees van dieren die vrij in de natuur rondlopen, vis (die niet uit grote kweekvijvers komt), insecten, noten, groenten, eieren, fruit en soms wat honing.
Deze mensen zullen ook niet snel van dit dieet afwijken, omdat ze er van overtuigd zijn dat dit hun lichaam gezond zal houden.