Supplementen tegen gewrichtspijn en artrose

Naarmate je ouder wordt, worden je gewrichten soms stroever. Bij de een gaat dit sneller dan de ander, maar veel ouderen krijgen last bij het maken van bepaalde bewegingen met hun gewrichten of wervels. Het kraakbeen wat in je gewrichten zit, is hierbij steeds verder aan het wegslijten. En kraakbeen is de stof die ervoor zorgt dat je gewrichten en wervels op een soepele en ‘gesmeerde’ manier bewegen en buigen.

Verschillende supplementen

Er zijn gelukkig supplementen te koop die je lichaam helpen bij het aanmaken of onderhouden van kraakbeen. Je lichaam gebruikt hiervoor een aantal verschillende stoffen. Bovenal is het belangrijk dat je je gewrichten genoeg rust geeft, zodat je lichaam aan de slag kan met het herstel. De bouwstoffen voor kraakbeen zijn met name glucosamine en chondroïtine. Beide zijn stoffen die natuurlijk en lichaamseigen zijn, ze worden door je lichaam zelf ook in bepaalde mate gemaakt. Dit soort supplementen zijn dan ook in geen enkele vorm schadelijk voor je lichaam. Toch is de dosering ervan heel belangrijk voor een optimale werking. Ook de puurheid van de stoffen is hiervoor van belang. Een stof als chondroïtine kan op verschillende manieren worden verkregen, en helaas zijn er ook goedkope en kwalitatief slechte supplementen op de markt die een heel laag gehalte van de daadwerkelijke stof chondroïtine bevatten.

Ook wordt een supplement als glucosamine altijd gemixt met andere stoffen. De supplementen moeten goed door je lichaam kunnen worden opgenomen. Sulfaat blijkt de beste stof voor je om glucosamine mee te mengen. Het beste kun je dus glucosaminesulfaat kopen. Er zijn ook supplementen met zowel chondroïtine, glucosamine en zelfs nog andere stoffen voor je kraakbeen met elkaar gemengd. De dosering is dan natuurlijk wel wat lager, dus uiteindelijk maakt het niet zo heel veel uit of je de twee supplementen apart koopt of gemixt.

Supplementen van Glucosamine.com

Maar de kwaliteit is speelt dus een enorm belangrijke rol voor een optimale bijdrage aan het herstel van kraakbeen. De dosering en puurheid van de ingrediënten moeten in orde zijn, en deze dienen met de juiste ‘mede-ingrediënten’ te worden gemixt. De beste kwaliteit glucosamine en chondroïtine bestel je gemakkelijk online bij glucosamine.com. Deze verkoper gebruikt alleen ingrediënten van de allerbeste fabrikanten, en hun inhoud wordt al ruim twaalf jaar gekeurd door een onafhankelijke partij die enkel vlekkeloze resultaten teruggeeft.