Naar de tandarts, een basisverzekering of een aanvullende verzekering?

Het is belangrijk om te weten bij een tandarts bezoek of je voor bepaalde kosten opdraait of dat er een vergoeding vanuit de verzekering mogelijk is. De meeste verzekeringen vergoeden maar een bepaald bedrag aan mondzorg per jaar. Vanuit de basisverzekering worden de meeste kosten in de mondzorg niet vergoed. Als jij verwacht veel gebruik te zullen maken van de tandarts en dit ook verwacht te blijven doen, is het verstandig een tandartsverzekering af te sluiten. Met een basisverzekering bent je niet gedekt voor werkzaamheden die de tandarts verricht, of eventueel een bezoek bij een mondhygieniste. Dankzij een tandartsverzekering ben je hier wel van verzekerd

Aanvullende verzekering?

Tandarts verzekering samen met fysiotherapie is de meest gekozen aanvullende verzekering. Het is daarom van belang als jij verwacht veel gebruik te zullen maken van de tandarts en dit ook wilt blijven doen, het verstandig is een tandartsverzekering af te sluiten. Is het je intentie enkel op controle te gaan, dan heb je deze niet nodig. Wees wel voorereid op het feit dat er altijd iets kan gebeuren bijvoorbeeld dat tijdens het eten je tand stuk gaat of dat je ineens met kiespijn te kampen krijgt. Dan wil je zeker de mogelijkheid hebben te gaan en niet ineens met torenhoge kosten te zitten.

Overstappen?

Loop je met de gedachte rond van zorgverzekeraar te wisselen, controleer dan eerst of er gevolgen zullen zijn voor de vergoeding van de behandelingen bij je eigen tandarts. In sommige gevallen dien je al een aantal jaren verzekerd te zijn voor je bijvoorbeeld een beugel vergoed krijgt.

Losse Polis

Tegenwoordig is het ook mogelijk een losse polis aan te vragen. Om dit te kunnen realiseren kun je contact opnemen met de klantenservice van de verzekeraar. Je ontvangt dan een formulier waar dit mee aangevraagd kan worden. Bij het alleen willen afsluiten van een aanvullende verzekering is het noodzakelijk om goed te beseffen dat hier haken en ogen aan vastzitten. Dan is het de vraag of het de moeite loont dit te doen. Wij geven kort een voor- en nadeel, zodat jij goed de afweging kan maken of dit een optie voor je zou kunnen zijn.

Voordeel

Een voordeel is dat je meerdere polissen en verzekeringen kunt afsluiten. Zo kun je verzekeraars combineren.

Nadeel

Een nadeel is dat je minder kunt kiezen uit een aanvullende verzekeringen, van jou wordt verwacht wordt dat je hierover toeslag betaalt en dit is best omslachtig. De mogelijkheid om dit online te regelen is er dan ook niet.