Ga voor een beroep als energetisch therapeut

Wat is en doet een energetisch therapeut?

Vanuit het standpunt dat alles bestaat uit energie kan een energetisch therapeut van oorsprong mensen behandelen met energie uit de kosmos. Bepaalde somatische klachten en aandoeningen zijn te wijten aan een verkeerde energiebalans in het lichaam. Als de energie door middel van healing in goede banen wordt geleid kunnen de klachten geleidelijk aan verdwijnen. Door de energie hersteld het lichaam zichzelf als ware. De warme energie is op de pijnplek te voelen. De warmte zet het proces van zelf genezing in gang.

Blokkades opheffen

De energie wordt gezien als levensenergie en vormt een belangrijke bron van welzijn om te kunnen overleven op aarde. Alles op aarde wat leeft bestaat uit deze energie welke afkomstig is uit de bron. Je kunt een volledige opleiding of cursus tot energetisch therapeut volgen. Deze opleiding wordt vanuit het holisme benaderd. Het geloof dat alles met elkaar is verbonden en van onsterfelijke aard is. Er wordt met chakra’s gewerkt. Dit zijn energiepunten die over het hele lichaam zijn verspreid. Als deze energieën blokkades bevatten raak je uit balans. Het is aan de energetisch therapeut om deze blokkades te herstellen.

Opleiding tot energetisch therapeut

In de opleiding leer je alles over energie en de werking daarvan. Je wordt opgeleid tot holistisch therapeut. Je gaat werken met chakra energie en leert pijn van anderen weg te nemen door middel van de geneeskrachtige technieken zoals de handopleggingen. Zo kun je trauma en andere pijnpunten bij mensen wegnemen en hen helpen om oude pijnlijke gebeurtenissen los te laten. Voor elk probleem zijn er technieken in de energetische therapie. Zo kunnen lichamelijke klachten maar ook psychische klachten zoals stress, trauma, verwerking van verlies en hardnekkige ongewenste gedragspatronen worden weggenomen. Als je de opleiding hebt behaald kun je officieel aan de slag als energetisch therapeut.