Wat zijn de competenties van een GGZ verpleegkundige?

Als GGZ verpleegkundige kun je werken in de zorg. In de zorg dien je een aantal sterke punten te hebben. Zo is het van belang dat je goed gesprekken kunt voeren, dat je relaties opgebouwd met de cliënten, structuur hebt en zorgzaam bent. Als je al deze sterke punten hebt, ben jij het juiste personeel dat de zorg nodig heeft. Om een GGZ verpleegkundige te worden zul je een MBO niveau 4 moeten hebben afgerond. Op MBO niveau vier heb je de mogelijkheid om een vooropleiding te volgen. Op het HBO kun je de opleiding volgen om GGZ verpleegkundige te worden. Deze opleiding duurt vier jaar. In het laatste jaar ben je vooral bezig met het afstuderen en het behalen van je diploma. 

Wat doet een GGZ verpleegkundige?

Een verpleegkundige GGZ zorgt ervoor dat alles netjes gedaan wordt. Je zorgt voor de cliënten en hebt elke dag je beste gezicht op. Je vindt het erg leuk om zorgzaam te zijn en daarom wil je met alle liefde vele mensen zorg bieden. Daarnaast houdt een GGZ verpleegkundige er ook van om lekker te kletsen met de cliënten. Het is nooit erg om een band op te bouwen met een cliënt. Wel is het handig om niet een te goede band op te bouwen met cliënten om er objectief naar te blijven kijken. Dit kan namelijk in de weg zitten tijdens je werk als GGZ verpleegkundige. ALs GGZ verpleegkundige werk je niet van 9 tot 5. Het kan namelijk voorkomen dat je nachturen moet draaien en dagdiensten.

Door studeren tot GZ psycholoog

Als je de opleiding als GGZ verpleegkundige hebt afgerond heb je de mogelijkheid om door te scholen en de opleiding tot GZ psycholoog te volgen. Doordat je de opleiding GGZ verpleegkundige hebt gevolgd zul je al veel weten over de opleiding GZ psycholoog. Tijdens de opleiding GZ psycholoog leer je veel over de cliënt. Je gaat leren om te kijken in vanuit de cliënt zijn ogen. Hierdoor kun je als GZ psycholoog op zoek gaan naar een oplossing.

Het zoeken naar een baan

Als je afgestudeerd bent als GGZ verpleegkundige is het handig om te gaan solliciteren. Na het afstuderen kun je namelijk beginnen met werken. Het is van belang om een baan te vinden die goed bij jou past. Daarom is het handig om een baan te vinden waar jij je fijn bij voelt. Zoek een bedrijf waar je goed kunt werken zodat je met plezier naar je werk kunt gaan voor een langere periode. Als je dit eenmaal hebt gedaan, kun je beginnen met solliciteren. Tijdens het solliciteren is het handig om alles uit de kast te trekken. Wel is het noodzakelijk om jezelf te blijven. Doordat jij jezelf blijft zul je de kans vergroten om aangenomen te worden. Als je er goed voorbereid aankomt zal het bedrijf dit waarderen. Dit zorgt er namelijk voor dat je sneller wordt aangenomen. Het bedrijf ziet hoe enthousiast je bent over het werken als GGZ verpleegkundige.